Zittend verbrandt je zo weinig calorieën, dat je nog meer zou verbranden als je heel snel met je ogen zou knipperen. Als je staat, pompt je hart ongeveer 10 keer zoveel bloed rond door je lichaam als dat je zit. Lees dat opnieuw. 10 keer! Afhankelijk van je gewicht, verbrand je per uur zo’n 50 calorieën extra. Graties.

3-4 uur staand werken kan dus zo’n 150-200 calorieën extra verbranden. Maar dat is niet het enige voordeel..


Gaaap

Reden #2: Staand heb je meer energie en ben je productiever

Je stofwisseling is hoger als je staat. Je hebt immers al gelezen dat je hart 10 keer zoveel bloed rondpompt door je lichaam. Niet alleen verbrandt het meer calorieën, staand verbrandt je ook effectiever glucose (energie voor je lichaam) en vetten. Maar je kunt ook zitten, als je het liefst vervroegd obesitas, diabetes of dichtslibbende aderen wilt hebben? Nee bedankt.

Resultaat van een effectievere bloedcirculatie? Productiviteit! 66% van de deelnemers aan een Amerikaanse studie uit 2011 lieten weten zich productiever te voelen als zij staand aan het werk waren.

Reden #3: Staand verhoogt de kwaliteit van je leven

Ik bepaal de kwaliteit van jouw leven niet, dat doe jijzelf toch? Dat neemt niet weg dat er ook onderzoeken worden gedaan naar werknemers die staan en werknemers die zitten. Zo laat dezelfde Amerikaanse studie zien dat werknemers die 7 weken staand werk verrichten, zich energieker en vrolijker voelden dan toen zij zaten. En wat gebeurde er toen zij weer gingen zitten? De energie en vrolijke stemming zakte weer terug naar een basisniveau. Auw..

Reden #4: Anti-rugklachten

Er is een reden dat veel mensen die zitten te maken hebben met rugklachten. Je moet begrijpen dat je lichaam niet ontworpen is om veel te zitten. Als je meer dan 6 uur zit, heeft je lichaam behoefte om de druk op bepaalde lichaamsdelen te verlagen (voorover met een gebogen rug).

Reden #5: Je leeft langer

Ik heb al eerder gezegd dat zitten het nieuwe roken is. En er is geen woord van gelogen, zo laat onderstaande afbeelding zien

Bron:Sven Maarschalk